پارچه آنغوره
آنغوره یک مدل پارچه است که از خز نوعی خرگوش تولید شده و مقاومت بالایی دارد. به علاوه نخ آنغوره مشابه الیاف پشمی است و نرمی و لطافت آن سبب شده طرفداران زیادی را به خود جذب کند. از این نوع پارچه برای لباسهای بیرونی، لباس خانگی و لباس راحتی استفاده میکنند. کشورهای تولید کننده پارچه آنغوره شامل ترکیه، آرژانتین، ایالت متحده و آفریقای جنوبی میشوند. اما علاوه بر خز پوست خرگوش از الیاف دیگری به نام بز آنگورا برای تولید این پارچه استفاده میکنند که بسیار نرم و لطافت هستند. لباسهای دوخته شده با پارچه آنغوره بیشتر مناسب پاییز هستند و الیاف ضخیمتر آن برای لباسهای زمستانه کاربرد دارد. در ادامه در رابطه با پارچه آنغوره و ویژگیهای آن در تولیدی پارچه مستر نیکسان توضیحات کاملتری را ارائه میدهیم.
تاریخچه پارچه آنغوره
همانگونه که گفته شد نخستین بار پارچه آنغوره در کشور ترکیه با استفاده از خزه یک نوع خرگوش به نام آنگورا تولید میشود که این خرگوش یک نوع خرگوش بزرگ و پر مو است. استقبال مردم از این نوع پارچه بسیار زیاد بوده و از همین جهت تولید آن روز به روز در حال افزایش است. این پارچه در گروه پارچههای لوکس و مجلل قرار دارد و در کشورهای اروپایی با قیمتهای بسیار بالایی فروخته میشود. ضخامت الیاف پارچه آنغوره ۱۲ تا ۱۶ میکرون است و در انواع کرکی، ابریشمی و نرم و لطیف در بازار عرضه میشود. در سالهای پیش این خرگوشها را در شهر آناتولی ترکیه نگهداری میکردند. در سال ۱۸ میلادی بود که این خرگوشها در فرانسه بسیار محبوب شدند و بین اشراف آن زمان مورد استقبال قرار گرفتند. در آن زمان ابتدا از این خرگوشها فقط به عنوان حیوان خانگی استفاده میشد بعد از مدتها در قرن ۲۰ میلادی ایالت متحده از خز این خرگوش برای تولید پارچه استفاده کردند.
پارچه آنغوره
پارچه آنغوره چیست
این پارچهها نیز همچون پارچههای موهر و ترمه جزو پارچههای لوکس و تجملی به شمار میآیند. الیاف تولید شده از پشم این خرگوشها نازک و کم قطر است؛ همچنین دور هر تار از این الیافها خز قرار گرفته و همین باعث شده این پارچهها براق به نظر بیایند. به علاوه این قابلیت باعث به نظر آمدن لایه کرکی دور هر رشته از بافت شده است. الیاف این پارچه مثل الیاف آلپاکا و الیاف ترمه نرم و لوکس هستند. در این الیاف برای نرم و لطیف شدن پارچه و همینطور درخشش آن از دیگر پشمها استفاده میکنند.
کاربرد پارچه آنغوره
کاربرد الیاف آنغوره بسیار زیاد است. از جمله کاربردهای اصلی آن میتوان به تولید لباسهای بافتنی، پتو، بالشت، کلاه، دستکش و دامن اشاره کرد. دیگر کاربرد آن در تولید وسایل و اکسسوریهای تزیینی و دکوراسیون داخلی منازل است. الیاف پارچه آنغوره با موی سر انسان شباهت بسیاری دارد؛ به همین خاطر در عروسک سازی نیز از آن استفاده میکنند. پارچههای صورتی کمرنگ و سفید که به رنگ پوست انسان نزدیکتر است برای درست کردن صورت و بدن عروسکها استفاده میکنند. کاربردهای این پارچه بسیار زیاد است که در ادامه به همه آنها اشاره خواهیم کرد:
- تولید کلاه گیسهای مختلف
- تولید پارچههایی با خز مصنوعی
- بافت بافتنیها و قلاب بافیهای پر زرق و برق استفاده
- استفاده در یونیفرم ارتش
انواع پارچه آنغوره
خرگوش آنگورا در نژادهای مختلفی همچون انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ساتن و جاینت وجود دارد، پس بدون شک باید تنوع در پارچههای آن نیز بالا باشد. در ادامه با انواع این پارچهها آشنا میشویم:
پشم آنغوره
از آنجایی که هر نژاد این خرگوش خز با خاصیت مخصوص خود را تولید میکند تمایزات اصلی هنگامی روی آن اعمال میشود که خز به پشم تبدیل شده و پارچه بافته میشود. مثلا خز خرگوش آنگورای انگلیسی معمولا از خز خرگوش آنگورای فرانسوی قابل تشخیص نیست. خرگوش انگلیسی کوچکترین نوع خرگوش آنگورا محسوب میشود و موهای محافظ ظریف و زبرتری دارد.
پشم ساتن آنغوره
پشم ساتن آنغوره الیافی ۱۲ میکرونی دارد و بسیار نرم و ابریشمی است. به طور کلی اندازه الیاف آن به گونهای کوچک است که پشم ساتن آنغوره کرکی کمتر از دیگر انواع پشم آنغوره دارد. پشم خرگوش ساتن آنگورا کمتر است و معمولا قیمت بالاتری نسبت به پشم دیگر نژادها دارد.
پشم موهر
این نوع پشم از خرگوش گرفته نمیشود. نوعی بز آنگورا در تولید این پشم نقش دارد. همینطور بزهای آنگورا که از شهر آنکارا وارد میشوند دارای موهای بلند و پشمالو هستند و موهرهای براق از این پشم تولید میشوند.
پشم کشمیر
پشم کشمیر که از نوعی بز بومی تولید میشود نام منطقهای در هند است. ضخامت الیاف آن حدود ۱۸ میکرون است و هنوز ضخامتی بیشتر از الیاف پشم آنگورا دارد.
آنگورای غول پیکر
آنگورای غول پیکر همانطور که از اسم ان مشخص است یک نمونه آنگورای بزرگ به شمار میآید.
مزایای پارچه آنغوره
از آنجایی که تنوع در این پارچهها بسیار زیاد است پس هر کدام نیز ویژگیها و مزایای خود را دارند. این پارچهها دارای دوام، استحکام، انعطافپذیری و ثبات رنگ خوبی هستند. وزن این الیافها بسیار سبک است بنابراین گزینه مناسبی برای تولید انواع لباسهای زمستانی هستند. با برخورد نور به سطح پارچه برق میزند و میدرخشد. از دیگر مزایای آن میتوان به ضدحساسیت بودن آن اشاره کرد به همین خاطر میتوان در تولید لباسهای کودکان از آنها استفاده کرد. همینطور مقاومت آنغوره در برابر رطوبت و حرارت بسیار بالا است.
معایب پارچه آنغوره
در کنار مزایای زیادی که این پارچه دارد معایبی نیز است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. به عنوان مثال قیمت بالای این پارچهها نسبت به سایر الیافهای پشمی اولین معایب آن است. شستشوی این پارچهها کار دشواری است؛ چراکه حجم آبی که به خود جذب میکنند زیاد است. خاصیت کشسانی آن علاوه بر اینکه مزیت دارد در عین حال موجب کشیدگی آن نیز میشود. به دلیل قرار گرفتن در رده پشمها احتمال جذب حشرات به سوی آنها بسیار زیاد است.
نحوه شستشو و نگهداری پارچه آنغوره
پارچههای آنغوره دوام و استحکام بالایی دارند، پس در صورتی که میخواهید همیشه مثل روز اولش بماند باید به چند نکته در زمان شستشو آن توجه کنید. همانطور که میدانید شستشو میتواند روی بافت پارچهها تاثیر بگذارد بنابراین بهتر است شستشوی آنها توسط دست صورت گیرد تا در گذر زمان بافت ان کشیده نشود. به علاوه بعد از شستشوی از چلانیدن آن خودداری کنید؛ زیرا این کار باعث میشود که خاصیت ایستایی خود را از دست بدهد.
پس از شستشو آن را خلاف جهت کشش پارچه روی طناب بیندازید تا خشک شود و به هیچ وجه از خشک کن ماشین لباسشویی برای خشک کردن این پارچهها استفاده نکنید؛ زیرا بافت ان از بین میروند. برای اتو کشیدن این پارچهها باید دمای اتو را روی درجه پارچههای پشمی تنظیم کنید و زمان اتو کشیدن از بخار اتو استفاده نکنید تا کیفیت پارچه از بین نرود. برای این کار میتوانید پارچه نخی روی پارچه آنغوره قرار دهید و اتو کنید.
کلام پایانی
در این مقاله به طور کلی پارچه آنغوره معرفی شد و همین طور انواع، ویژگیها و نحوه شستشوی آن مورد بررسی قرار گرفت. این پارچه بسیار مجلل و لطیف است و به همین خاطر قیمت بالاتری نسبت به دیگر پارچهها دارد. شما میتوانید همین الان این پارچه را از سایت مسترنیکسان تولیدی تیشرت زنانه سفارش دهید و در صورت نیاز از ما راهنماییهایی لازم را دریافت کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!