انواع پارچه جین و خصوصیات

انواع پارچه جین و خصوصیات آن

لباس‌های جین از جمله پرطرفدارترین لباس‌ها در بین آقایان و خانم‌ها هستند. تنوع بالای انواع پارچه جین از نظر کیفیت، ضخامت و رنگ، موجب می‌شود که بتوان از آن لباس‌های متنوعی هم تهیه کرد. از جمله این لباس‌ها می‌توان به انواع لباس کودک، بزرگسال، زنانه و مردانه که برای استفاده در فصول مختلف سال مناسب هستند اشاره کرد. با توجه به این مسئله، اگر می‌خواهید مقداری پارچه لی برای دوخت لباس مورد نظر خود تهیه کنید باید دقت کنید که مناسب‌ترین نوع پارچه را خریداری نمایید. برای این منظور نیاز به شناخت انواع پارچه لی و کاربرد هر کدام و همچنین نکات مربوط به دوخت و نگهداری آن‌ها دارید.

کسب راهنمایی و خرید عمده پارچه از طریق شماره : ۰۹۰۱۹۹۲۳۸۳۴

معرفی چند نوع پارچه جین

پارچه لی جزو پارچه‌های متراکم و بادوام به شمار می‌آید که به وسیله رشته نخ‌های دوقلو بافته شده است. درصد بالای الیاف به کار رفته در این نوع از پارچه مانند پارچه فانریپ معمولاً نخ پنبه می‌باشند. علت تفاوت نوع پارچه‌های جین، تفاوت در وزن نخ و جنس الیاف به کار رفته در تولید آن‌ها و همچنین تغییر نوع بافتشان است. چند نمونه از جین‌های پرطرفدار عبارت‌اند از:

انواع پارچه لی

  1. جین خشک یا جین خام

جین خام یا خشک به آن دسته از پارچه‌های جین گفته می‌شود که پس از رنگ شدن، شستشو نمی‌شوند. به همین دلیل  معمولاً بعد از مدتی، کمرنگ‌تر می‌شوند. این ویژگی، آن را نزد جانان محبوب‌تر می‌کند. جین خام معمولاً دارای رنگ تیره بوده و بسیار مقاوم است. اگر می‌خواهید پیش از دوخت، جین خام نرم‌تر شود می‌توانید آن را بشویید.

  1. پارچه جین کشی یا استرچ

جین کشی در بافت خود الیاف پلاستیکی دارد. میزان کشی و ارتجاعی بودن جین بستگی به میزان استفاده از این الیاف کشی در تولید آن دارد. این نوع از پارچه جین از جمله پرطرفدارترین انواع به شمار می‌رود. پارچه تیپ لاکرا که جهت تهیه انواع شلوار و لگ زنانه به کار می‌رود جزو این دسته از جین به شمار می‌آید.

  1. جین رنگی

پارچه جین در حالت طبیعی دارای رنگ کرمی یا خاکستری است. اما قابلیت رنگرزی دارد. قبلاً لباس‌های جین را فقط در طیف رنگی آبی می‌توانستیم ببینیم. این نوع از پارچه‌های جین طی فرآیند مخصوصی با استفاده از گیاه نیل رنگ می‌شوند. اما امروزه علاوه بر رنگ آبی، رنگ‌های دیگر جین نیز در بازار وجود دارند که برای دوخت لباس‌های مختلف به کار می‌روند. این جین‌های رنگی با استفاده از رنگ‌های مصنوعی و طی فرآیند مشابه رنگرزی می‌شوند.

  1. جین اکرو

این نوع از پارچه جین از نخ‌های کاملاً یک رنگ و یک دست تهیه می‌شود. بدین معنا که هیچ گونه نخ رنگ شده در آن به کار نرفته و سنگ شور هم نمی‌شوند. در واقع جین‌هایی که دارای رنگ طبیعی هستند را جین اکرو گویند. آن‌ها معمولاً سفید، خاکستری و یا کرم رنگ هستند و برای ست کردن با انواع استایل‌ها ایده‌آل می‌باشند.

  1. جین چروک

پارچه جین چروک همان‌طور که از نامش پیداست دارای ظاهری کاملاً چروکیده و فرسوده است. این حالت ماندگار چروک طی فرآیندهایی مانند اسیدشویی یا سنگ شویی ایجاد می‌شود که حتی با شستشو یا اتو کردن هم صاف نمی‌شود.

پارچه جین چروک

پارچه جین چروک

  1. جین سنگ شور

جین سنگ شور طی فرآیندی سنگ شویی شده و سپس آب‌کشی و خشک می‌گردد. جین شسته شده به وسیله این فرآیند، به یک پارچه کاملاً کم رنگ تبدیل می‌شود که در برخی از قسمت‌ها دچار سایش شده است. ظاهر این نوع از پارچه جین کهنه و قدیمی به نظر می‌رسد. همین ویژگی موجب جذابیت هر چه بیشتر و افزایش محبوبیت آن می‌گردد.

  1. جین لبه دار

جین لبه دار که برای اولین بار در ژاپن تولید شد جزو بهترین و باکیفیت‌ترین پارچه‌های جین است. خصوصیت بارز این نوع از جین، دارا بودن یک نوار نارنجی یا قرمز در انتهای بافت پارچه می‌باشد.

  1. جین کاغذی

پارچه لی کاغذی دارای بافت بسیار سبک بوده و می‌توان گفت نازک‌ترین ضخامت را در میان انواع جین دارد. به همین دلیل برای تولید لباس‌های مختلف مخصوصاً مانتو و پیراهن‌های مناسب بهار و تابستان کاربرد زیادی دارد. اگر تا به حال این سؤال برایتان پیش آمده است که پارچه جین اسلپ چیست؟ باید بگوییم، جین اسلپ همان پارچه‌های نازک کاغذی هستند.

خصوصیات پارچه جین

لباس‌های جین جزو لباس‌هایی هستند که همیشه پرطرفدارند و هرگز از مد نمی‌افتند. یکی از خصوصیات پارچه جین دوام و استحکام بالای آن است. بنابراین شما می‌توانید سال‌ها از لباس‌هایی که با استفاده از این پارچه دوخته‌اید استفاده نمایید. جایگاه پارچه‌های جین در دنیای مد و فشن، استایل‌های اسپرت است و از این رو بسیار مورد توجه نوجوانان و جوانان قرار می‌گیرد. ظاهر شیک و جذاب و قیمت مقرون به صرفه از دیگر ویژگی‌های این نوع از پارچه می‌باشد. از آنجا که پارچه لی ممکن است با هر بار شستشو کمرنگ‌تر شود و جذابیت خود را از دست دهد یکی از اصول مراقبت از پارچه لی شستشوی کمتر، آن هم با استفاده از آب سرد و مواد شستشوی مناسب است.

با پارچه جین چی بدوزیم؟

به جرأت می‌توان گفت پرطرفدارترین البسه‌ای که با پارچه جین تهیه می‌شود، انواع شلوار جین می‌باشند. شلوارهای جین را در ضخامت‌های گوناگون و برای سنین مختلف می‌توانید بیابید که در تمام فصول سال و جهت ست کردن با اغلب لباس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر آن، انواع کت بهاره و پاییزه جین، دامن، مانتو و پیراهن‌های زنانه، کلاه‌های تابستانی، جلیقه زنانه و مردانه و همچنین سرهمی‌های شیک و جذاب از دیگر محصولاتی هستند که می‌توانید با استفاده از این پارچه پرکاربرد تهیه کنید.

با پارچه جین چی بدوزیم

با پارچه لی چی بدوزیم

نکاتی برای خرید پارچه لی

حال که مهم‌ترین انواع پارچه جین را شناختید حتماً راحت‌تر می‌توانید دست به خرید پارچه برای دوخت یک لباس جذاب با استفاده از این جنس پارچه بزنید. کافی است با در نظر گرفتن کاربرد لباس و فصلی که در آن قرار دارید پارچه‌ای باضخامت مناسب و کیفی بالا تهیه کنید. متراژ دقیق مورد نیاز خود را محاسبه کنید تا پارچه کم یا اضافه نیاورید. همچنین با توجه به استایل مورد نظرتان بهترین رنگ پارچه لی را انتخاب کنید.

چگونه پارچه جین را زاپ دار کنیم؟

شلوارهای زاپ دار جین جزو محبوب‌ترین و به روزترین مدل‌ها می‌باشند. شما می‌توانید برای افزایش جذابیت شلواری که با استفاده از پارچه جین دوخته‌اید آن را زاپ دار کنید. برای این منظور ابتدا محل مناسب را انتخاب کنید. می‌توانید روی ران‌ها، زانوها و یا حتی قسمت‌های پایین را انتخاب کنید. در انتخاب خود دقت کنید. چون قسمت زاپ دار شده بعداً قابل‌ترمیم نخواهد بود. قسمت دلخواه را با استفاده از یک صابون خیاطی علامت زده و زیر آن یک وسیله سخت بگذارید. حال به وسیله کاتر، برش‌هایی موازی با فاصله حدود دو سانتی‌متر از هم ایجاد نمایید. سپس تارهای قسمت‌های برش خورده را با دقت از جای خود جدا کنید. پودها رشته رشته شده و با فاصله از هم قرار می‌گیرند. با استفاده از قیچی، نخ‌های اضافی و نامرتب را از قسمت زاپ دار شده بچینید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *