خصوصیات و انواع پارچه نخی

پارچه نخی

با گرم شدن هوا و فرا رسیدن فصل بهار و تابستان بازار فروش پارچه‌های نخی برای تهیه لباس‌های خنک تابستانی داغ می‌شود. تنوع بالای مدل مانتو تابستانی با پارچه نخی گلدار و ساده به خوبی گویای این مطلب می‌باشد. مانتوهایی که معمولاً با شلوارهای خنک و تهیه شده از پارچه سورن ست شده و احساس خنکی را در فصل گرما برای شما به ارمغان می‌آورند. اما آیا می‌دانید پارچه نخی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ مگر همه پارچه‌ها از نخ ساخته نشده‌اند؟ با ما همراه باشید تا هر آنچه که باید درباره انواع این پارچه بدانید را به شما بگوییم.

کسب راهنمایی و خرید عمده پارچه از طریق شماره : ۰۹۰۱۹۹۲۳۸۳۴

پارچه نخی چیست؟

همه پارچه‌هایی که در تولیدی پارچه یا گاها به صورت سنتی تهیه می‌شوند از نخ بافته شده‌اند. حال جنس این نخ‌ها ممکن است از الیاف گیاهی، حیوانی و یا مصنوعی ساخته شده باشند. اما آنچه که در کشور ما به عنوان پارچه نخی از آن یاد می‌شود در واقع همان پارچه‌هایی هستند که از الیاف پنبه تولید می‌شوند. در واقع پارچه نخی همان پارچه پنبه‌ای است. پارچه‌های نخی را در انواع و اقسام مختلف با ضخامت، کیفیت بافت و رنگ و طرح متفاوت در بازار می‌یابید که هر کدام خصوصیات و کاربردهای خاص خود را دارند. برخی از پارچه‌های نخی که می‌توانید برای دوخت لباس استفاده کنید عبارت‌اند از:

خصوصیات و انواع پارچه نخی

خصوصیات و انواع آن

 

  • پارچه نخی چیت

پارچه چیت از جمله قدیمی‌ترین و باکیفیت‌ترین پارچه‌ها به شمار می‌آید. همان پارچه نخی گلدار محبوب مادربزرگ‌ها که امروزه در طرح و رنگ‌های متنوع تولید می‌شود. این پارچه بسیار سبک است و بافتی متراکم دارد. از آن جنس‌هایی است که توصیه می‌کنیم اگر می‌خواهید یک یا چند مدل مانتو تابستانی با پارچه نخی برای خود بدوزید حتماً یکی از آن‌ها چیت باشد.

  • پارچه نخی ویسکوز

پارچه ویسکوز حالت کشسانی دارد. اگر می‌خواهید لباس تابستانی خود را با استفاده از یک پارچه نخی کشی که بسیار نرم و سبک و جاذب رطوبت است تهیه کنید می‌توانید از این پارچه استفاده کنید.

  • پارچه فلانل

پارچه فلانل یکی دیگر از پارچه‌هایی است که می‌توان برای دوخت انواع لباس‌ها استفاده کرد. جزو پارچه‌های نرم و لطیف با الیاف شانه زده است و بیشتر برای تولید لباس کودک به کار می‌رود.

  • پارچه نخی پوپلین

پوپلین یا پارچه کاغذی نوعی پارچه پرکاربرد است. به دلیل متفاوت بودن کیفیت و وزن نوع پودهای به کار رفته در تولید این پارچه، امروزه انواع مختلفی از پارچه پوپلین در بازار موجود است که دارای کیفیت و ضخامت‌های مختلف‌اند. شما می‌توانید از پوپلین‌های با ضخامت متناسب برای دوخت شلوار، دامن، پیراهن و مانتوهای تابستانی استفاده کنید.

  • پارچه آکسفورد

آکسفورد نسبت به بقیه انواع پارچه نخی وزن بیشتری دارد. با کیفیت‌های مختلفی تولید می‌شود. بیشترین کاربرد آن در دوخت پیراهن مردانه می‌باشد.

  • پارچه نخی لان

پارچه لان که ممکن است آن را تحت عنوان پارچه پاتیس بشناسید یکی دیگر از پارچه‌های مستحکم و در عین حال نرم و لطیف برای تهیه لباس‌های خنک از جمله چند مدل مانتو تابستانی جلوبسته با پارچه نخی است. گاها برای جلوگیری از چروک شدن، درصدی از الیاف پلی‌استر به آن اضافه می‌کنند.

نکات مهم در زمان خرید پارچه نخی

واقعیت این است که قانون خاصی برای تشخیص جنس پارچه نخی وجود ندارد. برای این کار فقط باید تجربه داشته باشید. این پارچه‌ها معمولاً دارای سطح ماتی هستند. هر چه میزان براقیت آن‌ها بیشتر باشد الیاف مصنوعی به کار رفته در پارچه بیشتر است. در زمان خرید برای اطمینان از رنگ ندادن آن می‌توانید نقطه کوچکی از آن را با انگشت خیس خود امتحان کنید. و برای آگاهی از میزان چروک شدن، گوشه پارچه را در مشت خود بگیرید و آن را امتحان کنید. با توجه به اینکه عرض پارچه از یک تا سه متر متفاوت است دقت کنید که متراژ دقیق و صحیحی از پارچه نخی تهیه کنید. در ضمن یادتان باشد که این نوع از پارچه‌ها مقداری آبرفت دارند. بنابراین پیش از دوخت، حتماً آن‌ها را دو ساعتی در آب سرد قرار دهید.

نکات مهم در زمان خرید پارچه نخی

نکات مهم در زمان خرید

خصوصیات پارچه‌های نخی

از جمله ویژگی‌های بارز این پارچه‌ها، تولید آن‌ها از الیاف گیاه پنبه می‌باشد. البته همان‌طور که گفتیم معمولاً جهت افزودن برخی از خصوصیات به این پارچه‌ها، درصدی از الیاف کتان، ویسکوز یا مصنوعی نیز در تولید آن‌ها به کار می‌رود. معمولاً از بافت تار و پودی ساده و متقارن جهت تولید آن‌ها استفاده می‌شود. البته در برخی موارد مانند انواع پارچه نخی کشی یا تریکو، از روش گردباف استفاده می‌کنند که موجب می‌شود هر دو طرف پارچه بسته شده و پارچه دولای باز نداشته باشد. پارچه‌های نخی، لخت و ریزش دار بوده و ایستایی کمی دارند. انواع پارچه نخی ساده و طرحدار در ضخامت‌های کم تا متوسط تولید می‌گردند.

مزایا و معایب پارچه نخی

همه پارچه‌ها خصوصیات مثبت و منفی دارند و پارچه‌های نخی نیز از این قاعده مستثنا نیستند. برخی از مزایا و معایب آن‌ها به شرح زیر می‌باشند:

مزایا

  • با پوست انسان سازگار است و موجب ایجاد حساسیت پوستی نمی‌شود.
  • ضد تعریق است و هوا از میان بافت پارچه به راحتی عبور می‌کند.
  • بوی بد نمی‌گیرد.
  • خنک است و کاربرد وسیعی برای تولید لباس‌های تابستانی دارد.
  • لکه‌گیری و شستشوی آن‌ها آسان است.

معایب

  •  چروک می‌شوند.
  • خاصیت آبرفت دارند.
  • احتمال وادادگی و گشاد شدن پارچه پس از چند بار استفاده وجود دارد.
  • رنگ پس می‌دهند.
  • تغییر رنگ در برابر نور آفتاب.
  • احتمال کپک زدن در جای مرطوب و تاریک وجود دارد.

نحوه صحیح استفاده و نگهداری از پارچه نخی

لباس‌های نخی به دلیل زیبایی، راحتی و خنک بودن جزو لباس‌های مورد علاقه همه هستند. استفاده غیراصولی از هر لباسی ممکن است موجب تغییر رنگ، تغییر شکل و یا ایجاد آسیب‌های مختلف دیگر شود. برای آنکه چنین مشکلی برای لباس شما پیش نیاید کافی است یک بار برای همیشه نحوه شستن انواع پارچه نخی و همچنین نحوه صحیح اتو کردن لباس نخی را یاد بگیرید. چند نکته مهم که بد نیست به خاطر بسپارید:

نحوه صحیح استفاده و نگهداری از پارچه نخی

نحوه صحیح استفاده و نگهداری از پارچه نخی

  1. لباس نخی را با آب سرد یا ملایم بشویید.
  2. از چنگ زدن و چلاندن آن خودداری کنید. این کار موجب آسیب به بافت آن‌ها می‌شود.
  3. لباس‌های نخی خود را در برابر تابش مستقیم آفتاب قرار ندهید.
  4. از مواد شستشوی مناسب برای شستن آن‌ها استفاده کنید.
  5. برای آنکه مطمئن شوید لباس شما رنگ نمی‌دهد یا رنگ نمی‌گیرد بهتر است برای بار اول آن را به تنهایی بشویید.
  6. لباس‌های نخی به سختی اتو می‌شوند. این یکی از خصوصیات آن است. برای راحتی کار، آن‌ها را به صورت نم‌دار اتو کنید.
  7. هرگز از درجه بالای اتو برای اتو کردن لباس نخی استفاده نکنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *